Vremenska napoved Vrhnika

Vreme je muhast stric, ki jo zna zagosti, če je potrebno. Tudi Vrhnika je velikokrat občutila njegovo moč. Vrhnika je poznana po rojstnem kraju Ivana Cankarja, kjer Klanec še vedno pripoveduje svojo zgodbo. Svojo zgodbo pa pripoveduje tudi vremenska napoved Vrhnika. Če bi vedno poslušali vremensko napoved, ki nam jo sporočajo vremenarji, bi se lahko velikokrat zmotili v naših odločitvah. Zato so prebivalci mesta Vrhnika vzeli stvari v svoje roke.

Zaradi bolečin v kosteh, zaradi zbiranja oblakov nad določenimi hribi ima Vrhnika med seboj odlične vremenoslovce, ki si sami napovejo vreme. Vremenska napoved Vrhnika je čisto odvisna od počutja in obnašanja oblakov na nebu. In ne boste verjeli, zelo malo krat se zgodi, da bi bila takšna vremenska napoved napačna.

Pa nočemo diskriditirati poklicnih vremenarjev, ki se zelo trudijo pri svojem delu, saj se zelo težko napove prava vremenska napoved Vrhnika. Vrhnika se poleti kopa v zelo močnem soncu, ki izsuši črno barjansko prst. Zimska vremenska napoved Vrhnika pa mesto Vrhnika ovije v zelo debelo snežno oddejo.

Vrhnika ima zelo topla poletja in zelo mrzle zime, a se vremenska napoved Vrhnika lahko v prihodnjih letih čisto spremeni, zato se lahko zgodi, da oblaki in kosti ne bodo več kazali pravega vremena.