Vremenska napoved Rogla

Ko si želimo povzpeti na Roglo, bomo morali priti do Zreč. Iz Zreč nas pot vodi v strm hrib. Za tiste, ki vam je rado slabo, naj povemo, da je pot zelo ovinkasta in spominja na cesto, ki pelje na prelaz Vršič. To nas ne sme skrbeti, ker je narava, ki jo Rogla da na ogled, prečudovita. Prav takšni so tudi ljudje.
Za obisk 1517 m visoke Rogle je potrebno preveriti, kaj pravi vremenska napoved Rogla. Vsakemu obiskovalcu, ki mu je Rogla cilj izleta ali dopusta, mora biti jasno, da so temperature poleti in pozimi vsaj za 10°C nižje od temperatur v dolini. V dolini je lahko vremenska napoved 7 dni deževna in turobna, bo v zavetju gozdov Rogla zelo neprijazna in na trenutke tudi strašljiva. Včasih pa se zgodi, da je vremenska napoved Rogla veliko lepša kot je vremenska napoved 7 dni za dolino.
Toplotna inverzija lahko pozimi poskrbi, da so v vašem kraju poleg debele snežne odeje tudi nizke temperature, Rogla pa se kopa v soncu. Resnično, vremenska napoved Rogla zna razvajati smučarje s sončnim vremenom in dobrimi smučarskimi pogoji.
Če vas vremenska napoved 7 dni ne zanima in se nenadoma odločite, da bo Rogla postaja na vaši izletniški točki, vas lahko preseneti vetrovno vreme, ki ga v avgustu skoraj ne bi pričakovali. Rogla je izhodišče velikemu številu pohodnih poti, zato je prav, da vas vremenska napoved Rogla obvešča o vremenskem dogajanju skozi vse leto.