Vremenska napoved Ribnica

Ribnica je mesto, ki ga zaznamujejo mnoga znana imena. Naj se spomnimo samo dveh največjih, to sta Jakob Petelin Gallus in Bojan Adamič. Na območju Ribniške doline je bilo mnogo let nazaj veliko jezero. V njem je poleg ostalih rib živela tudi zlata ribica, ki je velikanu z Velike gore svetila, ko je k jezeru prišel lovit ribe. Ljudje iz okoliških zaselkov so hodili na ta kraj po vodo in tako so po nesreči zajeli tudi zlato ribico. Ker so jo vrgli med kamenje, je tam okamenela. Ker jo je velikan pogrešal pri svojem ribolovu, se je ujezil in napravil pravo razdejanje. Voda je odtekla in pustila na dnu velik kup rib, ki so jih ljudje prišli z vozovi pobirat. Tako je dobilo mesto svoje ime.
Za Ribnico ni pomembna samo zgodovina, ampak tudi vremenska napoved Ribnica. Vremenska napoved Ribnica vas lahko preseneti, ker se bliža zima in ta lahko poskrbi, da je vremenska napoved 14 dni zelo pestra. Vremenska napoved Ribnica jeseni napoveduje padavine na vsakem koraku. Ribnica v celem letu prejme od 1200 do 1300 mm padavin.
Povprečna temperatura v najhladnejšem mesecu je koma -3°C, kar pomeni, da napove vremenska napoved 14 dni temperaturo pod lediščem. Vremenska napoved Ribnica prinese temperature nad 10°C, kar pove tudi vremenska napoved 14 dni. Za celinsko podnebje, ki ga napoveduje vremenska napoved Ribnica, so značilna tudi vroča poletja z visokimi temperaturami.
Za vsakega posameznika, ki želi odkrivati lepote Ribnice, je vremenska napoved Ribnica pomembna, zato jo lahko spremljate vsak dan.