Vremenska napoved Krvavec

Kamniško-Savinjske Alpe so »dom« gore Krvavec. Na njem je zimsko športno središče, ki je od Ljubljane oddaljeno le 25 km. Tu so lepo urejene smučarske proge na nadmorski višini do 1450 do 1971 m. Če vremenska napoved Krvavec napoveduje lepo vreme, so na Krvavcu tako smučarji, kot tudi bordarji.
Vremenska napoved Krvavec napoveduje največ dežja v mesecu avgustu in septembru, aprila in maja pa je deževna vremenska napoved 7 dni napovedana zelo poredkoma. V zimskih mesecih pa deževne padavine zamenjajo snežinke, ki omogočijo 100 dnevno smučarsko sezono. Seveda mora biti tudi vremenska napoved Krvavec temu naklonjena.
Za vsak primer je potrebno povedati, da vremenska napoved Krvavec poleti kar skopari s povprečnimi temperaturami, ki se gibljejo krog 10°C. Zato vam bo odhodu v gore, tudi na Krvavec, toplo svetujemo, da imate kakšen kos garderobe več v nahrbtniku. Vremenska napoved 7 dni lahko pokvari vaš dopust, če ste hribolazniške narave.
Spomladi vam bo vremenska napoved Krvavec namenila dokaj nizke povprečne temperature – do 5°C. Seveda so posamezni dnevi bolj topli kot je povprečna temperatura, a je še vedno mrzlo. Najlepše v gorah je takrat, ko se sneg stopi in iz drobnih lukenj v skalah začenjajo rasti nove rastline in je vremenska napoved 7 dni in še malo, zelo prijetno topla.