Vremenska napoved Kanin

Kanin se dviguje 2578 m visoko nad Bovško kotlino. Ravno tako se vremenska napoved Kanin dviguje nad vašim ekranom. Ob lepem vremenu vas Kanin razvaja s čudovitim razgledom na Triglav in Tržaški zaliv. To je edino smučišče v Sloveniji, ki ima smučarske proge 2000 m nad morjem. Kanin pa se ne ponaša samo z lepimi smučarskimi progami, ampak se lahko pohvali tudi z novim jamarskim rekordom. Odkrita je bila podzemna povezava med robi BC 4 in Mala Boka, ki se ponaša s 1260 metri višinske razlike. Podzemni rovi in jame so posledica erozije in tektonskih premikov. K temu botruje tudi vremenska napoved Kanin.
Alpsko podnebje, ki ga vremenska napoved Kanin tudi napoveduje, spada med najbolj ostra podnebja v Sloveniji. Temperature so na tem področju nižje kot drugje v državi; to vam lahko potrdi tudi vremenska napoved 15 dni. Kanin z okolico ima največ padavin. Zimska vremenska napoved 15 dni in še kakšnega več napoveduje obilno sneženje. Zato se lahko Kanin ponaša  snežno odejo, ki presega 5 metrov.
Pred vsakim obiskom Kanina (tako v letnem, kot tudi v zimskem času) je potrebno spremljati, kaj pravi vremenska napoved 15 dni, ker se lahko zgodi, da vas lahko preseneti absolutno najnižja temperatura -49.1°C. Lahko pa ste priča obilnemu deževju, ki v Zgornjem Posočju ni nobena redkost. V enem dnevu so namerili tudi 423 mm padavin.
Vremenska napoved Kanin nam zna postreči s padavinskimi in temperaturnimi ekstremi. To pa ni razlog, da Kanina ne bi obiskali in se pustili razvajati sončnim žarkom poleti in pozimi.