Vremenska napoved Dobrepolje

Ko se peljemo jugovzhodno od Ljubljane, se bomo zapeljali na kraško polje Dobrepolje. Dobrepolje je stisnjeno med Suho krajino in Malo goro. Na južnem koncu je Dobrepolje najožje in tu se ljudje srečujejo s poplavami vsako leto. Ker je to kraško območje, je tu polno ponikalnic, ki se izlivajo proti Krki in Radenskemu polju. Zato je za Dobrepolje in tamkajšnje ljudi zelo pomembna vremenska napoved Dobrepolje. Če vremenska napoved 10 dni obljublja dež, potem so Dobrepoljci v nevarnosti in se morajo pripraviti na vdore vode. Tako se je pokazalo tudi pri zadnjih poplavah, ki so prizadele velik del Slovenije. Ker so reke prestopile bregove, so bile tudi ponikalnice na kraškem polju Dobrepolje polne vode. Zaradi prevelike količine vode, so začele ponikalnice poplavljati.
Vremenska napoved Dobrepolje za toplejše dni ne napoveduje tako visokih temperatur. Zimska vremenska napoved 10 dni napoveduje močno sneženje in hud mraz, ki ga dopolnjuje še veter. Vremenska napoved Dobrepolje prinese peklensko zimo z obilico mraza in snega. Tega pa so prebivalci kraškega polja Dobrepolje že navajeni.
Vremenska napoved Dobrepolje ni samo vremenska napoved 10 dni skupaj, ampak je povabilo, da pridete v Dobrepolje in spoznate lepote kljub vsem vremenskim dogajanjem.