Vremenska napoved Črnomelj

Ko vas pot zanese v Belo krajino, se morate ustaviti v njenem središču. Črnomelj je središče Bele krajine. V njem boste našli marsikatero zanimivost, ki si jo morate ogledati. Črnomelj je največje belokranjsko mesto, ki leži v bližini reke Lahinje.
Vremenska napoved Črnomelj napoveduje deževje oz. padavine čez celo leto. Povprečno pade okrog 100 mm padavin na mesec. V najbolj deževnem mesecu novembru zapade tudi do 130 mm padavin. Najbolj suha meseca pa sta januar in februar. Takrat Črnomelj dobi okrog 75 mm padavin. Za ta čas je vremenska napoved 7 dni bolj skopa z dežjem.

Vremenska napoved Črnomelj uvršča med malo manj mrzle kraje, saj pozimi povprečno pade temperatura 5° pod ledišče. Povprečna letna temperatura v mesecu avgustu pa ne preseže 30°C. Vremenska napoved Črnomelj so tudi podatki o najnižji doseženi temperaturi, ki znaša -24.4°C v januarju, in najvišji izmerjeni temperaturi, 36.2°C v juliju. Zato lahko vremenska napoved 7 dni napoveduje zelo vroče vreme, lahko pa tudi 7 dni bliskanja in grmenja.
Vse, kar lahko vremenska napoved Črnomelj pove, lahko spremljate na naši spletni strani.