Vremenska napoved Črna na Koroškem

Črna na Koroškem je majhno mestece, ki je lahko ponosno na svojo zgodovino in tudi na sedanjost. Črna na Koroškem slovi kot mesto olimpijskih športnikov. Kdo še ni slišal za Mitjo Kunca ali Tino Maze? To sta smučarja, ki jima vremenska napoved 15 dni in še več kroji usodo treniranja in tekmovanja. Vremenska napoved Črna na Koroškem pa ni pomembna samo za športnike, ampak tudi za druge. Splavarjem je vremenska napoved Črna na Koroškem tudi zelo pomembna, ker ob obilnem deževju ali dolgotrajni suši, ne morejo opravljati svojega dela.

Črna na Koroškem leži na 580 metrov nadmorske višine, zato je vremenska napoved Črna na Koroškem zelo pestra. Njene lepote lahko občudujete v vseh letnih časih. Pozimi vremenska napoved 15 dni napoveduje hud mraz, ki omogoči, da se debela snežna odeja dolgo obdrži. Zima daje Črni na Koroškem pravo podobo, ki pove, da so tu doma kleni ljudje. Sneg se obdrži povprečno 66 dni na leto in to je za turizem zelo dobro. Vendar nam segrevanje ozračja grozi s stalnim zmanjševanjem sneženih dni.

Vremenska napoved Črna na Koroškem napoveduje meglo in oblačnost skoraj vsak tretji dan. Ko smo v bolj mrzli polovici leta, vremenska napoved Črna na Koroškem za višje predele napoveduje več sonca kot v dolini. Do tega pride, ker se v ozračju pojavi temperaturna inverzija. Zato je vremenska napoved 15 dni kisla za mesta in doline, za hribovita področja pa je to čas kopanja v soncu. Vsakodnevna vremenska napoved Črna na Koroškem vas bo pozdravljala na naši spletni strani, zato je ne spreglejte.