Vremenska napoved Cerkno

Kadar slišite besedo Cerkljansko, se vam utrne asociacija na mesto Cerkno. Cerkno pa ni samo navadno mesto, ampak je to mesto, ki ima svoje smučišče. To smučišče je zelo lepo urejeno in privablja mnogo gostov od blizu in daleč. Za obisk smučišča, je pomembno, kaj pravi vremenska napoved Cerkno, ki ni samo vremenska napoved 14 dni, ampak je veliko več.

Cerkno leži v cerkljansko – idrijskem svetu. Mimo mesta Cerkno pelje pot v Poljansko dolino. Vsi, ki ljubite smučanje v neokrjeni naravi, pridete na Cerkno. Tu imate kaj videti in doživeti. Poleti Cerkno ne sameva, saj razgibana narava privabi veliko ljudi. Poletja so na tem koncu zelo topla, pa vendarle nadmorska višina 1300 metrov naredi svoje in ozračje prijetno ohladi. Tako morate tudi poleti spremljati, kaj sporoča vremenska napoved 14 dni pred odhodom, ker so lahko neurja ali pa veter na tem konuc zelo neprijazna. Poleti vam bo vremenska napoved Cerkno napovedala veliko sončnega vremena.

Pozimi se Cerkno utaplja v turistih. Vsi, ki jim je smučanje pri srcu, pridejo na Cerkno. Seveda je vremenska napoved Cerkno za njih pomembna, ker se v slabem vremenu ne sme nihče smučati ali bordati. Zima je na tem koncu in s tako nadmorsko višino, zelo huda. Vremenska napoved 14 dni napoveduje močno sneženje, ki kdaj pa kdaj Cerkno odreže od sveta. Če vremenska napoved Cerkno pravi, da bo vetrovno vreme, potem je bolje, če ostanete v varnem zavetju doma, saj ni prijetno poslušati pokanje dreves v cerkljanskih gozdovih.