Vremenska napoved Ajdovščina

Ajdovščina leži v osrednjem delu Vipavske doline. Najvišja točka Ajdovščine je vrh Malega Goleka s 1495m, najnižja pa rokav Vipave nad Batujami s 60 m. Vremenska napoved Ajdovščina je zelo odvisna od njiju. Vipavska dolina in z njo tudi Ajdovščina je s treh strani obdana s Trnovsko in Nanoško planoto ter Hrušico. Tako je vremenska napoved Ajdovščina zelo pestra. Vremenska napoved 14 dni napoveduje vipavsko burjo, ki piha tudi do 180 km/h. Burja je zaščitni znak vipavske doline in tudi mesta Ajdovščina.

Ajdovščina čuti vpliv sredozemskega podnebja. To se pravi, da vremenska napoved Ajdovščina napoveduje vroča poletja z zmerno količino padavin. Vremenska napoved 14 dni napoveduje burjo in Ajdovščina s celotno Vipavsko dolino bo zavita v mraz. Zime na ajdovskem niso tako hude, ker se čuti vpliv Sredozemskega morja.

Vremenska napoved Ajdovščina je pomembna tudi za kmetovalce, predvsem vinogradnike. V celotni Vipavski dolini je vremenska napoved 14 dni zelo želena informacija, ker se morajo vinogradniki ravnati po vremenu.